• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Thermostaat en toebehoren

6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge ram thermostaat 

De Dodge Ram thermostaat is eigenlijk net als de thermostaat in je huis, verantwoordelijk voor het goed regelen van de temperatuur van de motor. Het is van groot belang dat de temperatuur van de motor tussen ongeveer 90 graden en 105 graden blijft. Daarom is de motor uitgerust met een koelsysteem. Dit koelsysteem bestaat uit leidingen die over de motor heen lopen. De leidingen zijn aan de andere kant aangesloten op de Dodge Ram waterpomp en Dodge Ram radiateur

Wanneer Dodge Ram 1500 thermostaat vervangen? 

De Dodge Ram thermostaat is een belangrijk onderdeel van de auto en moet daarom op tijd vervangen worden wanneer deze defect is. Over het algemeen is de levensduur van de Dodge Ram thermostaat ongeveer 100.000 kilometer, maar wij raden aan om toch jaarlijks de status van je Dodge Ram 1500 thermostaat te controleren. Je controleert de status van je Dodge Ram thermostaat heel eenvoudig. Eerst dien je de motor voor te verwarmen. Vervolgens moet je de temperatuur meten van de slang die de Dodge Ram thermostaat aan de radiator verbindt. De slang dient koud te zijn! Normale openingstemperatuur van de Dodge Ram 1500 thermostaat is tussen de 84 graden - 90 graden. De werkingstemperatuur van de lagere buis van de Dodge Ram thermostaat dient hetzelfde te zijn. 

Oorzaken defecte Dodge Ram thermostaat 

Een defecte Dodge Ram thermostaat kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan extreme vibratiebelasting, instabiele werking van de motor, onvoldoende koelvloeistof in het systeem, binnendringen van de motorolie in de Dodge Ram thermostaat of vervuiling van het systeem. Het is moeilijk te voorspellen wanneer dit gebeurt, maar er zijn wel een aantal signalen. Loopt de temperatuur te hoog op, blijft de kachel lauw of gaat er een waarschuwingslampje branden? Dan is de Dodge Ram thermostaat hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. 

Dodge Ram thermostaat zelf vervangen 

Je Dodge Ram thermostaat is een onderdeel dat je eenvoudig zelf vervangt, mits je een beetje technische kennis hebt. Het is hierbij wel van groot belang om het koelsysteem te voorzien van een correcte verbinding en installatie. Wanneer je het Dodge Ram thermostaat vervangt, moet je de koelvloeistof uit het systeem laten vloeien en vervolgens de klemmen van de uit- en inlaat slangen van de radiator los maken. Vervolgens maak je de slang los die de Dodge Ram thermostaat verbindt aan de inlaat. Haal het huidige Dodge Ram thermostaat eruit en vervang deze met het nieuwe. Plaats vervolgens alle onderdelen weer terug op dezelfde manier en je Dodge Ram thermostaat is vervangen. Houd er wel rekening mee dat het maatwerk is en dat alle onderdelen goed met elkaar verbonden moeten zijn. 

Je koopt je Dodge Ram thermostaat bij US-Partscenter 

Ben je op zoek naar een Dodge Ram 1500 thermostaat? Dan ben je bij US-Partscenter aan het juiste adres! Met ons ruime assortiment van meer dan 3.000.000 onderdelen zijn wij dé speciaalzaak omtrent Amerikaanse auto’s. Bestel je je Dodge Ram thermostaat voor 15:00 uur? Dan wordt deze de volgende werkdag bij je thuisbezorgd. 

Wil je meer informatie omtrent Dodge Ram thermostaat of andere onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 10 261 5811. Het team van US-Partscenter bestaat uit professionals die altijd open staan om je te voorzien van advies.