• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Waterpomp

1 product
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1 product
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge ram waterpomp

De Dodge ram waterpomp is een belangrijk onderdeel van de Dodge ram 1500. De motorblok wordt gekoeld doordat de waterpomp koelvloeistof door het motorblok pompt. Uitlaatgassen voeren een deel van die warmte af, maar een ander deel wordt door de motor opgenomen. De circulatie van koelvloeistof zorgt ervoor dat hij niet overhit raakt. De Dodge ram 1500 waterpomp is verantwoordelijk voor deze circulatie. Vaak wordt de Dodge ram waterpomp aangedreven door de multiriem. Deze wordt meestal bij het vervangen van de Dodge ram waterpomp ook direct vervangen.

Wanneer Dodge ram waterpomp vervangen? 

De Dodge ram waterpomp gaat over het algemeen lang mee, maar op den duur gaat deze kapot door slijtage. Wanneer de Dodge ram 1500 waterpomp eenmaal begint te lekken, komt er koelvloeistof op de lagers. Dit versnelt het proces van slijtage en dit is eigenlijk het moment dat je de Dodge ram waterpomp moet vervangen. 

Zo herken je een defecte Dodge ram 1500 waterpomp 

Je herkent een defecte Dodge ram 1500 waterpomp aan een aantal symptomen. Het meest voorkomende symptoom is het lekken van koelvloeistof. In veel gevallen zie je een klein plasje gekleurde vloeistof onder de auto liggen. Een ander veel voorkomend symptoom is een te hete motor. Omdat het koelsysteem niet meer voldoende koelt, raakt de motor oververhit. Rij nooit door met een oververhitte motor! Als je dit wel doet zal de Dodge ram waterpomp niet meer pompen en koelt de auto niet meer af. In het ergste geval komt er stoom uit de motorkap en dit betekent dat ook de radiateur vervangen moet worden. 

Zelf de Dodge ram waterpomp vervangen?

Wij raden het niet aan om de Dodge ram waterpomp zelf te vervangen als je dit voor het eerst doet. Om de Dodge ram waterpomp te vervangen moet alle koelvloeistof uit het systeem worden gehaald. Vervolgens haal je de multiriem los en eventuele andere onderdelen die in de weg zitten. Daarna haal je de Dodge ram waterpomp los en controleer je alle aansluitingen en slangetjes. Maak alles goed schoon en monteer de nieuwe Dodge ram waterpomp op dezelfde plek. Zit alles goed? Dan is het belangrijk om vervolgens verse koelvloeistof toe te voegen. 

Dodge ram 1500 kopen bij US-Partscenter 

Je Dodge ram waterpomp koop je natuurlijk bij US-Partscenter. Wij bieden een ruim assortiment aan dat bestaat uit meer dan 3.000.000 onderdelen. Niet voor niets mogen wij onszelf dus ook dé speciaalzaak omtrent Amerikaanse auto’s noemen. Wij leveren uit eigen magazijnen in Nederland en Amerika. Bestel je de Dodge ram waterpomp voor 15:00? Dan wordt deze de volgende werkdag bij je bezorgd. 

Wil je meer informatie weten omtrent de Dodge ram waterpomp of weet je niet precies welk onderdeel je moet vervangen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of bel naar +31 10 261 5921