• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Ford Mustang remmen en remonderdelen

Producten 1-12 van 24
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Producten 1-12 van 24
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De remmen van een Ford Mustang zijn uiteraard zeer belangrijke onderdelen. Zowel remschijven als remblokken slijten na verloop van tijd. Door te remmen worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. De remblokken slijten het hardst, maar na verloop van tijd beginnen ook de remschijven in te slijten. Beide onderdelen zijn eenvoudig te vervangen, maar het is wel belangrijk dat je dit vervangt met rem onderdelen specifiek voor jouw model Ford Mustang.

Ford Mustang remblokken

Ondanks de Ford Mustang onderdelen uit Amerika komen zijn ze tegenwoordig goed verkrijgbaar in Nederland. Ben je op zoek naar Ford Mustang onderdelen Nederland, dan kom je al gauw bij ons terecht. Dankzij onze configurator zie je eenvoudig op basis van jaartal, merk en type auto, welke Ford Mustang onderdelen jij nodig hebt. Als je het VIN-nummer weet, kan je daar ook op zoeken. Natuurlijk zijn we ook altijd telefonisch of per mail beschikbaar voor advies. Op die manier vind je altijd eenvoudig de onderdelen voor je Ford Mustang.

Mustang remschoenen

Veel Mustangs zijn uitgerust met remschijven aan de voorzijde en trommelremmen aan de achterzijde. Voor de trommel geldt dat hier geen remblokken worden gemonteerd, maar zogenaamde remschoenen. Deze Mustang remschoenen worden aan de binnenzijde tegen de trommel aangeduwd waardoor er afgeremd wordt. De trommelrem is een gesloten systeem, maar ook hiervoor geldt dat de remschoenen aan slijtage onderhevig zijn. Het is dus belangrijk dit periodiek te inspecteren en tijdig te vervangen. Indien er duidelijk slijtagegroeven in de trommels waarneembaar zijn kan het zijn dat nieuwe Mustang remschoenen niet prettig remmen. Dit betekent dat de trommel ook moet worden vervangen en/of moeten worden uitgedraaid om weer een egaal remoppervlak te krijgen.

Ford Mustang remschijven

Als laatste remdeel blijven er dan nog de remschijven voor je Ford Mustang over. Voor de Apk gelden standaard normen hoeveel mm dik/breed je remschijven nog moeten zijn. Het is dus eenvoudig te checken of ze aan vervanging toe zijn. Zijn je Mustang remschijven bijna versleten en ga je net de blokken vervangen, dan is het raadzaam om de schijven ook direct te doen. Op die manier bespaar je tijd omdat je alles maar één keer open hebt liggen en op die manier heb je de optimale werking van een set nieuwe remblokken en remschijven op je Ford Mustang.

Remmen montagetips

De remzuigers van je remblokken kunnen nog wel eens stroef worden. Houd voor montage dus een smeermiddel bij de hand om de boel soepel te maken. Ook vastzittende bouten eerste even insprayen alvorens je ze los draait. Sommige remdelen zijn namelijk jaren niet los geweest en kunnen dus door de seizoenen en het weer flink beïnvloed zijn.

Zorg aan de andere kant dat je ook een ontvetter klaar hebt staan, want je remmen moet goed werken en niet per ongeluk door een smeermiddel gaan doorslippen na montage. De klassieke remmenreiniger komt hierbij goed van pas en zorgt voor maximaal ontvette schijven.

Ford Mustang remmen kopen bij US-Partscenter

Welke Ford Mustang remmen of remdelen je ook zoekt, bij US Partscenter zit je goed. De specialist in Amerikaanse auto onderdelen met snelle levering uit eigen voorraad. We hebben meerdere magazijnen in zowel Nederland als in de VS. Neem gerust contact met ons op voor advies. Wij zijn net zo’n liefhebber als jij en helpen je graag bij de keuze voor de juiste onderdelen.