• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Motorolie

6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge ram motorolie 

Motorolie is een ontzettend belangrijk onderdeel van je Dodge ram 1500. Motorolie vervult eigenlijk verschillende functies. Zo zorgt de Dodge ram motorolie ervoor dat de draaiende delen in de motor vloeiend blijft draaien en door het gebruik van de Dodge ram motorolie wordt schade tussen deze onderdelen voorkomen. De draaiende onderdelen van de Dodge ram 1500 worden dus beschermd door de motorolie. 

Verschillende soorten Dodge ram motorolie

Wij raden het aan om de Dodge ram 1500 te voorzien van een motorolie van goede kwaliteit. In het instructieboekje van je Dodge ram 1500 staat precies welke olie je moet gebruiken. Het getal voor de W geeft aan hoe vloeibaar de olie in de winter is en het tweede getal vertelt hoe vloeibaar de Dodge ram motorolie is als de motor warm is. Kan je het instructieboekje van je auto niet meer vinden en weet je niet welke motorolie geschikt is voor jouw Dodge ram? Neem dan contact met ons op via +31 10 261 5897.

Wanneer Dodge ram olie verversen? 

Dit hangt natuurlijk af van het type, bouwjaar en technische staat van de Dodge ram, maar het is verstandig om de motorolie te verversen na iedere 10.000 tot 15.000 kilometers. Rijd je niet zoveel kilometers? Probeer dan in ieder geval elk jaar even de motorolie van je Dodge ram te verversen. Je kan tevens beter de Dodge ram motorolie te vroeg vervangen, dan te laat. 

Daarnaast kan het gevaarlijk voor de motor zijn wanneer je weinig kilometers maakt. De motor komt op deze manier minder vaak op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de oliefilter sneller vies wordt. Probeer daarom altijd bij het verversen van de Dodge ram motorolie ook de Dodge ram oliefilter te vervangen. Dit vind je natuurlijk ook bij US-Partscenter. 

Zelf Dodge ram motorolie verversen 

Gelukkig hoef je voor het verversen van de Dodge ram motorolie niet altijd naar de garage. Het is heel eenvoudig zelf te verversen. Wij leggen dit in 5 simpele stappen voor je uit; 

  1. Rijd een rondje met de Dodge ram voordat je de motorolie ververst. Dit zorgt ervoor dat al het vuil wordt meegenomen. Laat vervolgens de motor een tijdje afkoelen. 
  2. Zorg dat de Dodge ram op een vlakke ondergrond staat. De olie zakt nu naar het laagste punt. Als je niet makkelijk bij de aftapplug komt, krik dan de voorkant van de Dodge ram omhoog. 
  3. Zet een opvangbak onder de aftapplug en draai deze eraf. Laat vervolgens alle olie uit de motor lopen en draai de aftapplug terug. 
  4. Vervang tijdens het verversen van de Dodge ram motorolie ook de Dodge ram oliefilter. Draai de oude oliefilter eruit en monteer de nieuwe oliefilter in de Dodge ram. 
  5. Vul nu de olietank met de Dodge ram motorolie. Gebruik hierbij altijd een trechter! Controleer vervolgens met de peilstok of er voldoende motorolie in zit. 

Dodge Ram motorolie kopen bij US-Partscenter 

Je Dodge Ram motorolie koop je natuurlijk bij US-Partscenter. Wij hebben een ruim assortiment dat bestaat uit meer dan 3.000.000 onderdelen. Het is daarom ook niet zomaar dat wij dé speciaalzaak zijn omtrent Amerikaanse auto’s. Bestel je de Dodge ram motorolie voor 15:00 uur? Dan wordt deze de volgende werkdag bezorgd! 

Wil je meer informatie weten of weet je niet welke motorolie geschikt is voor jouw Dodge ram? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 10 261 5923