• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Dodge Ram aandrijflijn

Categorieën
10 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
10 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge Ram aandrijflijn

De aandrijflijn is natuurlijk zeer belangrijk voor de Dodge Ram. Als we het hebben over Dodge Ram aandrijflijn onderdelen denken we aan:

  • Dodge Ram keerring
  • Dodge Ram lagers
  • Dodge Ram assen / steekassen
  • Dodge Ram differentieel onderdelen

Al deze aandrijflijn onderdelen zijn onderhevig aan slijtage. Rubber droogt uit, vertanding verslijt en assen kunnen speling krijgen op de lagers. Het is dus belangrijk de aandrijving van de Dodge Ram regelmatig te inspecteren en te onderhouden. 

Door onderdelen tijdig te vervangen voorkomen je verdere schade en behoed je je zelf van pech onderweg.

Dodge Ram differentieel

Een differentieel is een serie tandwielen die op elkaar aangesloten zijn en afhankelijk van elkaar op eigen snelheid draaien. Op die manier kan de aandrijving van één as op verschillende snelheden worden afgetakt. Voor het Dodge Ram differentieel is het heel belangrijk om het grote vermogen effectief om te zetten in snelheid en grip. Met name de kracht- en snelheidsverdeling van de wielen is hierin belangrijk. Als de Dodge Ram een bocht instuurt legt het wiel in de binnenbocht minder afstand af dan het wiel in de buitenbocht. Het differentieel maakt het mogelijk dat de snelheid hier per wiel op wordt aangepast.

Het belang van het Dodge Ram differentieel is daarmee helder en dus ook tijdig onderhoud van de Dodge Ram aandrijving en differentieel is op zijn plaats.

Om alle assen optimaal te laten functioneren wordt er gebruik gemaakt van lagers en rubbers. Sommige rubbers zijn er puur als opvulling of demping, terwijl andere rubbers zorgen voor afdichting. 

Inspecteer daarom periodiek de rubbers of alles nog aanwezig is. Bekijk of er geen scheurtjes of uitdroging plaats vindt. Dodge Ram lagerwerk en rubbers zijn uiteraard voor elk doel bij ons op voorraad.

Dodge Ram aandrijving bij US-Partscenter

Of je nu op zoekt bent naar een complete Dodge Ram differentieel kit of enkel een nieuwe naaldlager voor een steekas van een Dodge Ram 1500: Bij US-Partscenter helpen wij je aan alle benodigde aandrijfonderdelen van jouw Dodge Ram.

Eigen voorraad, goed advies en snel geleverd. Bestel direct of bel ons voor advies.