• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Ford F150 Olie vloeistof smeermiddelen

Producten 1-12 van 15
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Producten 1-12 van 15
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Je komt niet ver zonder smeermiddelen zoals Ford F150 Motorcraft olie, koelvloeistof en meer. Ze zijn dus heel belangrijk, maar kunnen wel vervuild raken. Controleer daarom regelmatig of de Ford F150 Motorcraft olie en Ford F150 koelvloeistof nog goed zijn. En zo niet, bestel dan zo snel mogelijk nieuwe flessen.

Hoe vervang ik de Ford F150 Motorcraft olie?

Elke eigenaar van een Ford F150 weet: goed onderhoud is de sleutel om jouw Amerikaanse pick-up soepel te laten rijden. Dit onderhoud omvat ook het regelmatig verversen van de motorolie. Afhankelijk van jouw rijstijl moet je die olie om de 5.000 kilometer verversen.

Om de olie in jouw Ford F150 te verversen, parkeer je de auto eerst op een vlakke ondergrond. Schakel de motor uit en laat deze afkoelen. Zoek vervolgens de peilstok en verwijder deze uit de motor. Veeg eventueel vuil weg en steek hem terug in de motor. Trek hem er weer langzaam uit en controleer het oliepeil ten opzichte van de vullijn/markering op de peilstok. Ligt het oliepeil onder de markering? Dan moet je bijvullen.

Welk type Ford F150 olie heb je nodig?

Een van de meest voorkomende vragen die we hier bij US-Partscenter krijgen is: "Wat is het verschil tussen al die verschillende soorten olie?". Het antwoord lees je hieronder.

Motorolie wordt gebruikt om de motor te smeren en te koelen. Afhankelijk van de omstandigheden en het motortype moet je de motorolie om de 3 maanden of om de 10.000 kilometer verversen.

Cardanolie wordt gebruikt om de differentiële tandwielen in de auto te smeren, zodat ze niet tegen elkaar schuren en voortijdig slijten. Je moet het oliepeil op de as ongeveer eens per maand controleren en indien nodig bijvullen. Bij de Ford F150 hoef je de cardanolie niet volledig te verversen. Tenzij er een probleem is met het differentieel zelf.

Transmissieolie houdt de onderdelen van de transmissie koel en gesmeerd, zodat ze soepel kunnen schakelen wanneer jij van versnelling wisselt. Je moet het peil van de transmissieolie minstens één keer per maand controleren met de peilstok. Bij veel versnellingsbakken moet de transmissieolie ongeveer om de 50.000 kilometer volledig worden ververst, maar dit hangt af van de leeftijd van het voertuig en van jouw rijstijl.

Bestel de Ford F150 Motorcraft olie of andere smeermiddelen

Nu weet je precies welke Ford F150 olie je nodig hebt. Het goede nieuws is: je vindt alle soorten bij US-Partscenter. Wij leveren zowel aan particulieren als aan garages. Het slechte nieuws is: je kunt alleen online bestellen. En dit thuis laten leveren of ophalen in Rotterdam. Maar dat we online zijn, betekent niet dat je er alleen voor staat. Onze deskundige adviseurs helpen jou en andere klanten graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt ons bellen of mailen.