• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Aircopomp en toebehoren

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge Ram aircopomp 

Een belangrijk onderdeel is de Dodge Ram aircopomp. Deze zorgt er namelijk voor dat je airco de auto geforceerd afkoelt. Dit is ideaal tijdens de warme zomermaanden. Terwijl de Dodge Ram aircopomp in de zomer voor verkoeling zorgt, is het belang van de airco tijdens andere seizoenen om het condens weg te trekken van de ruiten. Op deze manier waarborg je ook de veiligheid. 

Hoe werkt de airco van mijn Dodge Ram 1500? 

Airconditioning werkt in een kringloop in een gesloten systeem. Het vloeibare koudemiddel in het systeem verdampt en de warmte daarvoor wordt onttrokken aan de instromende lucht, die dus kouder wordt. De Dodge Ram aircopomp houdt het in beweging en wordt aangedreven door de motor, met behulp van de Dodge Ram multiriem. De Dodge Ram aircopomp wordt ingeschakeld met een elektromagneet, die wordt bediend via een relais of een regelapparaat. 

Wanneer Dodge Ram aircopomp vervangen? 

Een defecte airco betekent niet per direct dat de aircopomp van de Dodge Ram 1500 stuk is. Wanneer er een vreemd geluid uit de motor komt als de airco wordt ingeschakeld is de kans wel groter dat het door de aircopomp komt. De Dodge Ram aircopomp bevat bewegende onderdelen die gesmeerd dienen te worden. De olie hiervoor is verwerkt in het koudemiddel. Wanneer het peil van het koudemiddel te laag wordt, wordt de pomp niet meer goed gesmeerd. Het is daarom belangrijk om het aircosysteem om de 4 jaar te laten bijvullen, om zo onnodige schade aan de Dodge Ram 1500 aircopomp te voorkomen. 

Levensduur van Dodge Ram 1500 aircopomp verhogen 

Net zoals het feit dat je je auto niet een heel seizoen langs de kant laat staan, geldt dit ook voor de airco. Activeer daarom ook in koudere periodes af en toe de airco zodat de Dodge Ram aircopomp in betere vorm blijft. 

Dodge Ram aircopomp kopen bij US-Partscenter 

Ben je op zoek naar een Dodge Ram aircopomp? Dan ben je bij US-Partscenter aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat uit meer dan 3.000.000 onderdelen, dat varieert van compleet plaatwerk tot de kleine moertjes en boutjes. Wij zijn daarom ook niet zomaar dé speciaalzaak omtrent Amerikaanse auto’s. Bestel jij vandaag voor 15:00 uur je Dodge Ram aircopomp? Dan wordt deze de volgende werkdag bij je thuis bezorgd! 

Heb je nog vragen of weet je niet welke Dodge Ram aircopomp het beste is in jouw geval? Neem dan gerust contact met ons op of bel naar +31 10 261 5842