• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Multiriem

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Multiriem voor Dodge Ram 1500

De multiriem of multisnaar is een cruciaal onderdeel bij de motor en vind je uiteraard ook terug in het motorblok van de Dodge Ram 1500. De multiriem zorgt voor de aandrijving van de dynamo, de aircopomp en de stuurbekrachtigingspomp. Hij is dus multifunctioneel en heet dan ook passend de multiriem.

Het is de moderne vervanger van de v-snaar en ziet er met zijn groeven ook uit als een serie geschakelde v-snaren. 

Wanneer multiriem vervangen

De multiriem is aan slijtage onderhevig. Door het oprekken van de riem kan hij gaan slippen. Ook droogt het materiaal door de tijd heen uit en kan gaan scheuren. Het rubber kan ook verharden, waardoor multiriem niet meer soepel werkt. Daarnaast kan speling op de lagers en geleiderollen zorgen voor extra slijtage en vervorming.

Het is daarom belangrijk de multiriem tijdig te vervangen. Controleer dus ook de andere draaiende delen als je de riem gaat vervangen. 

Ook de spanning van de multiriem is zeer belangrijk, onder andere om te voorkomen dat de riem gaat slippen of van de geleiderollen af loopt. Bekijk daarom ook of de Dodge Ram spanners nog goed functioneren.

Multiriem kopen voor Dodge Ram

De multiriem koop je net als al je andere Dodge Ram onderdelen eenvoudig bij US-Partscenter. De specialist voor alle Amerikaanse automerken. Hoge kwaliteit onderdelen die zijn afgestemd op jouw auto. Met onze originele auto onderdelen en magazijnen in Nederland en de VS, is de nieuwe multiriem voor jouw Dodge Ram 1500 altijd dichtbij.