• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Stuurpomp

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dodge ram stuurpomp 

De Dodge ram is een ontzettend zware auto en om deze bestuurbaar te maken voor iedereen, kent de auto stuurbekrachtiging. De stuurbekrachtiging werkt met olie, die door het hele stuurhuis van de auto wordt gepompt. De Dodge ram stuurpomp zorgt ervoor dat deze olie wordt rondgepompt. De oliedruk zorgt er namelijk voor dat een kleine draai aan het stuur al genoeg is om de auto te laten bewegen. 

Dodge ram stuurpomp bestaat uit verschillende onderdelen; 

De Dodge ram stuurpomp is een belangrijk onderdeel en moet goed onderhouden worden. Bovenop de Dodge ram stuurpomp bevindt zich een reservoir. Dit reservoir is verbonden met de roterende schijf van de Dodge ram stuurpomp. De roterende schijf is via de multiriem verbonden met de krukas van de motor. Mocht het toerental van de krukas te hoog worden, dan wordt de overdrukklep van de Dodge ram stuurpomp automatisch geopend om zo te voorkomen dat de pompdruk te hoog wordt. 

Wanneer Dodge ram stuurpomp vervangen 

Het is erg belangrijk om de Dodge ram stuurpomp op tijd te vervangen. Het is namelijk ontzettend gevaarlijk om met een defecte stuurpomp te rijden. Wanneer de Dodge ram stuurpomp wordt gebruikt zonder voldoende hoeveelheid vloeistof en het pompreservoir geen vloeistof vasthoudt vanwege een groot lek, heeft dit grote gevolgen. 

Merk je een zeurend geluid wanneer je aan het stuur draait of reageert je stuur langzaam in een bocht? Dan is het de hoogste tijd om je Dodge ram stuurpomp te vervangen. Daarnaast zorgt een defecte Dodge ram stuurpomp ook voor piepende geluiden bij het starten van de auto. Wij raden aan om bij het vervangen van de Dodge ram stuurpomp ook de Dodge ram stuurkogel te vervangen. 

Dodge ram stuurpomp kopen bij US-Partscenter

Ben je op zoek naar een Dodge ram stuurpomp? Dan ben je bij US-Partscenter aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment dat bestaat uit meer dan 3.000.000 onderdelen. Het is daarom ook niet zomaar dat wij dé speciaalzaak zijn omtrent Amerikaanse auto’s. Bestel jij de Dodge ram stuurpomp voor 15:00 uur? Dan wordt deze de volgende werkdag geleverd! 

Wil je meer informatie omtrent de Dodge ram stuurpomp of overige Dodge Ram onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 10 321 0392