• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Amerikaanse autobanden

Grote collectie Amerikaanse autobanden 

Om ervoor te zorgen dat u of uw klant altijd het beste contact met de weg heeft, biedt US-Partscenter een selectie van USA autobanden aan voor o.a. SUV, Pickup Truck en Oldtimer. Voor de wintersporters leveren wij bijbehorende sneeuwkettingen. De mogelijkheden per voertuig zijn legio, dus helaas hier even niet te benoemen. Onderstaand een aantal voorbeelden.

Goodyear Wrangler AT Adventure banden met KEVLAR® voor alle seizoenen

Goodyear Wrangler AT Adventure-banden met KEVLAR® voor alle seizoenen

Goodyear Wrangler AT Adventure banden met KEVLAR® zijn ontworpen voor on-road en lichte off-road omstandigheden. Het radiale ontwerp voor alle seizoenen is voorzien van Durwall-technologie voor sterkere zijwanden, een DuPont KEVLAR®-laag voor extra sterkte en uitstekende tractie in de sneeuw en regen dankzij de loopvlakcompound en bijtende randen die helpen de weg te grijpen.

Yokohama Geolander A / T G015 all-terrain / all-season banden

Yokohama Geolander A / T G015 all-terrain / all-season banden

Deze banden zijn ontworpen om je ultieme tractie te geven in alle omstandigheden. Hun unieke Enduro-samenstelling is samengesteld met orange oil en speciale polymeren die slijtvast zijn en off-road duurzaamheid bevorderen, plus: ze hebben volledige nylon hoezen die extra lekbestendigheid bieden. Deze Geolanders zijn ontworpen met driedubble 3D-lamellen, zijwandbeschermers, waterafstotende omtreksgroeven- en Edgetec-groeven die niet alleen meer bijten voor betere tractie in sneeuw, maar ook helpen om vuil en modder te verdrijven.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen

TIP: sneeuwkettingen meenemen in uw voertuig heeft geen zin als u niet weet hoe u ze moet installeren. Oefenen met het installeren van sneeuwkettingen is een 'must' voordat je ze echt nodig hebt.

Oldtimer banden

Oldtimer banden

Banden tip:

Op zoek naar de juiste band begint met de vraag 'waar is het voertuig voor ontworpen?'. Personen autobanden zijn voor voertuigen die zijn ontworpen voor persoonlijk gebruik zoals: hatchbacks, sedans, coupes en cross-overs. Veel SUV's, minibusjes en kleinere pickups maken ook gebruik van banden voor personen auto's.

Voertuigen zoals grotere pickups, vrachtwagens en andere grote voertuigen die regelmatig zware ladingen vervoeren, of zware aanhangers trekken, hebben Light Truck (LT) banden nodig. Deze banden zijn anders gebouwd dan passagiersbanden. Ze zijn gebouwd met meer materiaal en hebben stevigere zijwanden om het gewicht van het voertuig te dragen.

De uitkomst voor de juiste band is om ervoor te zorgen dat het draagvermogen van de band voldoende is voor het gewicht van het voertuig, inclusief eventuele lading.