• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
 • Snelle levertijd uit de USA
 • Bedrijven & Particulieren
 • Team van specialisten

Ford Mustang oliefilter

12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Momenteel hebben wij twee Ford Mustang filters in ons assortiment, namelijk twee oliefilters. Deze hebben een belangrijke functie in de auto. Ze zorgen ervoor dat de motorolie bruikbaar blijft. Anders moet je de motorolie bijna wekelijks vervangen, omdat anders de levensduur van de motor wordt verkort. De reden? Vuil. Omdat de filters voorkomen dat vuil, brandstof of metaaldeeltjes zich in de motorolie vermengen.

Wanneer moet het oliefilter van de Ford Mustang worden vervangen?

Je moet het oliefilter van de Ford Mustang laten vervangen bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt of het zelf doen. Het beste is om op dat moment ook de motorolie te (laten) vervangen, zodat het nieuwe oliefilter ook begint met nieuwe, schone olie. 

Stap-voor-stap instructies: oliefilter vervangen

Je kunt het oliefilter gemakkelijk zelf vervangen. Tenzij je niet het juiste gereedschap hebt. Vraag de garage dan om het oliefilter bij de volgende onderhoudsbeurt te vervangen. Wil je het zelf doen? Lees dan onze stap-voor-stap instructies.

 1. Start de Ford Mustang en laat hem enkele minuten draaien, zodat de motorolie vloeibaarder wordt en gemakkelijker wegstroomt.
 2. Schakel de motor uit.
 3. Open de motorkap en zoek het oude oliefilter. Wees voorzichtig, de onderdelen kunnen nog warm zijn!
 4. Til de auto op en zoek naar de olieaftapplug.
 5. Open de olieaftapplug met een sleutel of schroevendraaier en wacht tot er geen olie meer uit de oliepan stroomt.
 6. Doe een plastic zak over het oude oliefilter.
 7. Verwijder het oude oliefilter.
 8. Maak het afvoergat goed schoon.
 9. Schroef de nieuwe olieaftapplug met pakking erin.
 10. Laat de auto zakken.
 11. Giet nieuwe motorolie tot aan het hoogste merkteken op de peilstok. 
 12. Start de motor.
 13. Geef een paar keer gas en laat de motor een paar minuten draaien.

Dat is het. 

Wees voorzichtig als het fout gaat

Als het om een of andere reden niet lukt, laat het dan door een garage doen. Er werken daar experts die bijna dagelijks oliefilters vervangen. Rijd in geen geval verder met een defect oliefilter en draai alle stappen om. Een defecte oliefilter heeft grote gevolgen voor de motor. Als deze defect is of zelfs ontbreekt, zal de motorolie steeds meer vervuild raken. Hierdoor raakt de motor oververhit en kan hij zelfs afslaan. Een defecte oliefilter leidt altijd tot motorschade.

Bestel een nieuw Ford Mustang oliefilter bij US-Partscenter

Ben je op zoek naar een Ford Mustang oliefilter of andere USA auto-onderdelen? Dan ben je bij US-Partscenter aan het juiste adres. Dankzij onze expertise en ons ruime assortiment van meer dan 3 miljoen onderdelen zijn wij dé Europese specialist voor Amerikaanse auto's. 

Wil je meer informatie over de reserveonderdelen? Neem contact met ons op: telefonisch op 0031 10 261 5898 of via het contactformulier. Onze technische adviseurs helpen jou graag verder. Dat doen we vanuit Rotterdam of Venlo.