• Online catalogus 3 miljoen onderdelen
  • Snelle levertijd uit de USA
  • Bedrijven & Particulieren
  • Team van specialisten

Schakelaars en sensoren

Producten 1-12 van 20
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Producten 1-12 van 20
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Dodge Ram Sensor

Elke Dodge Ram is voorzien van diverse sensoren. Het motormanagement is afhankelijk van zulke sensoren om de prestaties te optimaliseren, maar ook voor een correct samenspel van alle onderdelen. Een fout in het motormanagement duidt dan ook zeer vaak op een kapotte sensor. Bepaalde waardes kunnen op dat moment niet goed worden gemeten en dus krijg je een storingslampje van je je motormanagement te zien. Maar welke Dodge Ram sensor er aan vervanging is, daar kom je achter door de motor uit te lezen.

Lambdasonde Dodge Ram 1500

De lambdasonde, ook wel lambda genoemd, is een belangrijke sensor voor je Dodge Ram 1500. Deze sensor komt trouwens in elke Dodge Ram voor.

De lambdasonde van een Dodge Ram vind je terug in de uitlaat van de benzinemotoren. Deze sensor meet de concentratie van het brandbare mengsel en beïnvloedt uiteindelijk ook je brandstofverbruik. Indien je een storingsmelding krijgt is het eenvoudig af te lezen of deze sensor aan vervanging toe is. Door het vervangen van je sensor test je of dit het probleem en de melding verhelpt. 

Verschillende soorten Dodge Ram sensors

De Dodge Ram is net als andere motoren, voorzien van diverse soorten sensoren.

Elke sensor kan op termijn kapot gaan of storing geven. Dus nodige vervanging zie je niet altijd van te voren aankomen. Denk onder andere aan:

  • Dodge Ram nokkenassensor

  • Dodge Ram krukas positie sensor

  • Dodge Ram IAT sensor

  • Dodge Ram ABS wheel speed sensor

  • Dodge Ram oliedruksensor

  • Dodge Ram ventielsensor

  • Dodge Ram olie-/watertemperatuursensor

Dodge Ram sensor vervangen

Afhankelijk van de positie van de sensor is het vervangen meestal vrij eenvoudig. De meeste Dodge Ram sensors zitten geklikt of simpel met een stekkertje bevestigd, maar je moet er wel net even bij kunnen. Als je de ruimte hebt om onder de auto te werken en weet waar de sensor zit is het vaak een klusje wat je prima zelf kunt doen. Bekijk goed van te voren wat je nodig hebt qua exact type sensor, maar ook qua gereedschap.

Sensor Dodge Ram 1500 kopen bij US-Partscenter

Je Dodge Ram sensor en alle andere Dodge Ram onderdelen koop je eenvoudig bij US-Partscenter. Snel geleverd en altijd levering uit eigen voorraad. Ophalen kan ook als je het snel nodig hebt. Twijfel of de keuze van jouw Dodge Ram sensor, neem dan gerust contact of kom even langs. We zijn de grootste leverancier voor Amerikaanse auto onderdelen. Jouw oplossing is daarom altijd dichtbij.